I bokhyllnings bokhylla

Hittade den här hos bokugglan.

Så här gör du:
Gå till din bokhylla. Till den översta hyllan, längst till höger. Räkna till din 34:e bok. Om hyllan tar slut så fortsätt till hyllan under och om du inte har 34 böcker, så börja om från ett. Ta ut boken. Fyll i formuläret här under.
Nu ska vi se.. Trettifyra böcker, det blir en bit ner på nästa hylla det…*räkna*
Titel: Pattern Recognition
Författare: William Gibson

Bläddra till sidan 68 och skriv första meningen på rad 13: ”One day,  we’ll need  archaeologists to help us guess the original storylines of even classic films.”
Sista ordet på sidan 97: ”table.”
En sak som finns på framsidan: suddiga, svårgripbara foton av ett ansikte.
Tredje meningen i hela boken: ”Not even food, as Damien’s new kitchen  is as devoid of edible content as its designers’ display windows in Camden  High Street.”
Det första ordet du såg på sidan 33: turquoise
Vad tycker du om den här boken: Som allt som William Gibson skrivit så är den full med ideer och små detaljer som bygger upp världen – och massor av prylar och varumärken (på ett sätt som huvudpersonen i boken – Cayce Pollard – skulle få en chock av. Bokstavligen.)
 Gibson brukar kallas SF-författare, och hans första böcker är ju  verkligen SF, men inte de nyare. Jag tycker nästan allt är helt fantastiskt, men det är  en stil, en genre och ett sätt att skriva som jag tror att man ganska lätt kan ogilla lika mycket som jag gillar det.
På svenska heter boken för övrigt den något klumpiga frasen   ”Känna mönster”.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>