Bokrearapport

Ja. Givetvis kan jag inte låta bli att titta in hos närmaste bokhandel på vägen till bussen på morgonen (de öppnade dagen till ära redan klockan sju), och nån mer på vägen hem… Även om jag tittat på katalogerna och tänkt att ”äh, inget intressant i år, och det som möjligen är intressant har jag ju redan”.

Men jodå, något hittade jag även i år. Peter Olausson (”Faktoider : försanthållna osanningar, halvsanningar och missuppfattningar” med mera) har, upptäckte jag, skrivit en intressant bok om ”Tredje rikets myter”.  Och en rejäl klump till bok om ”Antikens värld” (en historisk odyssé genom Grekland och Rom, Robin Lane Fox) blev det också.

Historisk faktaöverdos, alltså. Och dessutom Brutus Östlings vackra och spännande fotobok ”Örnarnas rike”.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>